Lichtprocessie 2015

Op donderdag 19 maart heeft de jaarlijkse lichtprocessie naar de St Jozefkapel plaatsgevonden.
Hoewel er al jaren een terugloop aan deelnemers was, waren wij dit jaar blij verrast dat er een mooie groep deelnemers verzamelde aan de lindeboom.

Deze tocht draait om het uidragen van vrede en gerechtigheid voor de mensen. Een onderwerp van alle tijden, maar zeker nu, waar de wereld vele brandhaarden kent vanwege religies.

Om 19:00 vertrok de stoet onder leiding van de fanfare naar de kapel. De tocht werd in de avondschemering extra mooi door de kaarsen die meegedragen werden en fakkels die langs het pad geplaatst waren.Lichtprocessie-1

Bij de kapel was een ingetogen samenzijn. Lenie Haarbos droeg een gedicht voor, waarna Maarten Verreck het gebed tot St Jozef las.
Het samenzijn werd afgesloten door het plaatsen van de kaarsen in de kapel en een spontane voordracht van Marion Kockelkoren met de groep kinderen. Zij zongen nog twee liederen. Lichtprocessie-2

Het was een bijzonder mooi ingetogen samenzijn. Wij hopen dat we volgend jaar nog meer mensen kunnen enthousiasmeren om mee te doen. Wij hebben in ieder geval ideeën genoeg om dit “kleine” gebaar naar de wereld weer een beetje uit te breiden.

Langs deze weg willen wij de fanfare bedanken voor de muzikale begeleiding, Marion Kockelkoren voor haar spontane bijdrage, Finy Huntjens voor het schenken van de altaarkaarsen en de gemeente voor het schoonmaken van het pad.

Ook willen wij onze leden bedanken die de tocht voorbereid hebben door het plaatsen van de fakkels en de installatie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *